Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Gratulerer Fairtrade 20 år

  Publisert:
  Elizabeth Chepkwony, bonde og medlem av det Fairtrade-sertifiserte kaffekooperativet Kabngetuny i Kenya. Foto: David Macharia

  Denne uken feirer Fairtrade Norge 20 år med rettferdig handel. En innsats som bidrar til å bygge mer bærekraftige samfunn og systemer for mennesker og miljø. Norges Vel er stolte over å være en av organisasjonene bak stiftelsen.

 • Presidenten satte ut første settefisk

  Publisert:
  Mosambiks president Filipe Nyusi (på lasteplanet) ankommer Norges Vels pilotprosjekt for tilapiaoppdrett

  Mosambiks President Filipe Nyusi fikk æren av å sette ut den aller første settefisken i Norges Vels pilotprosjekt for tilapiaoppdrett. Tilstede var også Anne Lene Dale, Norges Ambassadør for Mosambik. Utsettingen skjedde i forbindelse med et arrangement rundt åpningen av et norskstøttet avlssenter for tilapia som ligger ved siden av pilotanlegget.

 • Useriøs behandling fra Regjeringen

  Publisert:
  Useriøs behandling fra Regjeringen

  Norges vel reagerer på det vi mener er en useriøs behandling fra regjeringen overfor ideelle og frivillige organisasjoner. For fjerde året på rad blir vi kasteballer i et politisk spill mellom regjeringen og støttepartiene i budsjettforhandlingene. Her kan du lese kronikken som stod på trykk i dagens Vårt Land.

 • Feirer 25 år med Économusé

  Publisert:
  Econmousee

  Mandag ble 25-årsjubileet for det internasjonale nettverket rundt Économusé - Håndverkere i arbeid - markert i Bergen. 75 representanter fra 30 économuséer i Canada og Nord-Europa deltar på feiringen som går over fem dager på Vestlandet.

 • Suksessfull inkubator for fornybar energi

  Publisert:
  Suksessfull inkubator for fornybar energi

  Inkubatoren for fornybar energi (REBI) i Uganda, som Norges Vel tok initiativ til i 2011, står nå på egne ben med suksessfulle deltakere. Inkubatoren har etablert 14 grønne bedrifter og støttet 24 grønne entreprenører på seks år. Nylig mottok en av deltakerbedriftene, ADAPT Plus, en prestisjetung fornybar-pris. (Bildet viser ADAPTs produksjonsteam).

 • Ny bransjenorm for biogjødsel og kompost

  Publisert:
  Ny bransjenorm for biogjødsel og kompost

  Norges Vel skal lage en bransjenorm for biogjødsel og kompost i samarbeid med Hjellnes Consult. Målet er å oppnå bedre kvalitet på gjødselproduktene. Oppdraget er gitt av Avfall Norge, skal være ferdig ved utgangen av desember 2017.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739