Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Nytt visingssenter for gull-og sølvprodukt

  Publisert:
  Gullsmed i ferd med å lodde en ring

  36 tilsette har arbeidsplass i det nyopna Arven Économusée på Dreggen midt i Bergen sentrum. Gullsmed Stian Wasmuth er her i ferd med å lodde ein ring, og framfor glasveggen kan publikum sjå korleis handverket til gull- og sølvsmedar bli utført. I butikken bak kan ein kjøpe produkta som blir laga.

 • Nettkurs for å lære norges neste miliardundustri

  Publisert:
  Algeproduksjonen

  I løpet av 35 år kan algeproduksjonen på norskekysten nå 20 millioner tonn og skape verdier for 40 milliarder kroner årlig. Denne høsten kan du lære deg å dyrke tang og tare gjennom et nettkurs hos Val FoU.

 • Oleana opna som visingssenter

  Publisert:
  Oleana opna som visingssenter

  Vi er stolte over Oleana og det dei har fått til, sa næringsminister Monica Mæland under den offisielle opninga av bedrifta i Ytre Arna som eit visingssenter for tekstilprodukt og historia bak. Her er næringsministeren (f.v.) på omvising i produksjonslokala til Oleana i Ytre Arna, saman med næringssjef Mette Nora Sætre i Hordaland fylkeskommune, omvisar Signe Aarhus (ein av eigarane) og Helga Stang ved symaskinen.

 • Fiskeoppdrett gir økt velstand på Madagaskar

  Publisert:
  Norges Vels prosjekt for tilapia-oppdrett på Madagaskar gir arbeidsplasser og økt velstand for lokale kvinner og menn

  Tilapia-oppdrett på Madagaskar gir arbeidsplasser og økt velstand for lokale kvinner og menn. På fire år har småprodusentene som deltar i prosjektet nesten tredoblet sin månedlige inntekt, og antallet produsenter øker stadig.

 • Sparer penger med fornybar energi

  Publisert:
  Sparer penger med fornybar energi

  Sammen med Bioselena og Trakia Universitet har Norges Vel etablert pilotanlegg for fornybar energi på tre bulgarske melkeproduksjonsbruk. I tillegg til bedret melkekvalitet og klimasmart energiforbruk, sparer kumelkprodusenten Danchev i Dobrodan 9.500 kroner årlig, en sum tilsvarende tre bulgarske månedslønner i landbruket.

 • Grønn elektrisitet lages av avfall

  Publisert:
  Grønn elektrisitet lages av avfall

  Om noen få dager får tanzanianske husholdninger og bedrifter miljøvennlig strøm laget av avfall fra risproduksjon. Robert Matiku, gründeren bak denne virksomheten, er knyttet til Tanzania Renewable Energy Incubator (TAREBI), der Norges Vel er involvert i å starte nye virksomheter basert på fornybar energi.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739