Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Larvegründer fikk Norges Vels gründerpris

  Publisert:
  Gründerprisen 2019 gikk til Alexander Solstad Ringheim og larvebedriften Invertapro

  På det første felles kommunestyremøte for Voss og Granvin var Alexander Solstad Ringheim invitert til å holde et innlegg om larvebedriften Invertapro. Som en overraskelse fikk han overrakt Norges Vels Gründerpris for 2019.

 • Hvordan dyrke nok og sunn mat på en bærekraftig måte?

  Publisert:
  På Kulturminnebøndenes fagseminar skal Norges Vels Henriette Vivestad snakke om hvordan vi kan få landets plantearv tilbake på norske matfat

  Hvem bestemmer hva vi spiser? 12. september tar Kulturminnebøndene debatten med innlegg fra sentrale aktører. Her møter du blant annet Norges Vels Henriette Vivestad som vil snakke om hvordan vi kan få landets plantearv tilbake på norske matfat.

 • Handlingsplan for bærekraftige matsystemer

  Publisert:
  Lansering av handlingsplan for bærekraftige matsystemer med Norges Vel til stede

  Den etterlengtede handlingsplanen for bærekraftige matsystemer i norsk utenriks- og utviklingspolitikk 2019-2023 «Mat, mennesker og miljø», ble på entusiastisk vis lansert av fem statsråder fredag 21. juni.

 • Sparebankstiftelsen DNB støtter Norsk Bruksgenbank

  Publisert:
  Norsk Bruksgenbank SA har som mål å bevare eldre plantesorter gjennom å oppformere glemte sorter fra genbanker slik at de blir tilgjengelig for bruk

  Norsk Bruksgenbank SA mottar over 3,5 millioner kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Midlene skal bidra til å ta i bruk og bevare eldre nordiske grønnsaker og kornsorter, og øke bevisstheten for norsk plantearv blant barn og unge. 

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739