Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Etterlyser grønne gründere

  Publisert:
  Mats Olsen og Marius Sandvik fra Norges Vel etterlyser gründere som vil være med til investorforumet European Bio Economy Venture Forum i juni

  - Har du en god forretningsidé innenfor bioøkonomi, men trenger investorer? Da vil vi snakke med deg, sier Mats Olsen og Marius Sandvik fra Norges Vel. De to leter etter gründere som vil være med til investorforumet European Bio Economy Venture Forum 19. – 20. juni i Viborg i Danmark.

 • Fiskeoppdrett i Afrika - en modell for økonomisk utvikling

  Publisert:
  Fredag 15 mars ønsker Norges Vel velkommen til fagfrokost om fiskeoppdrett i Afrika

  Norges Vel-frokost: Bærekraftig fiskeoppdrett blir stadig viktigere i en verden preget av klimaendringer og et økende behov for matproduksjon. Fiskeoppdrett gir mer næringsrik mat, nye arbeidsplasser og økonomisk vekst lokalt. Fredag 15. mars ønsker vi velkommen til fagfrokost på Bruket i Oslo. Meld deg på innen 12.03.

 • Målet er å komme i jobb

  Publisert:
  Jean Claude Kibamba deltar i et jobbkvalifiseringsprosjekt i regi av kommunene Sel Vågå og Skjåk Norges Vel har utviklet kursmodellen

  - Jeg ønsker å gå videre med utdannelse for å bli kokk, sier Jean Claude Kibamba fra Kongo og Skjåk. Han deltok på det andre jobbkvalifiseringskurset innen matfag for innvandrere i Nord-Gudbrandsdal. Årets 12 deltakere var enige om at kombinasjonen med teori og praksis var svært nyttig.

 • Gullegg blir til arbeidsplasser for kvinner på Zanzibar

  Publisert:
  Samarbeidet mellom Johooo, Sunnmørsmat og Det Kongelige Selskap for Norges Vel vil skape arbeidsplasser og næringsvirksomhet for fattige kvinner på Zanzibar

  Hvordan hjelpe kvinnene på Zanzibar ut av fattigdom, spurte John John Bruseth fra den ideelle organisasjonen Johooo. Løsningen fant han sammen med eggprodusent Rune Haram i Sunnmørsmat: - Vi bygger opp en profesjonell eggproduksjon drevet av lokale kvinnegrupper. Norges Vel tok jobben med å organisere det hele. 

 • Fra selvberging til næringsutvikling – hva må til for å lykkes?

  Publisert:
  Torsdag 14. februar ønsker vi velkommen til Norges Vel-frokost på Bruket i Oslo

  Torsdag 14. februar ønsker vi velkommen til Norges Vel-frokost på Bruket i Oslo. Samvirke og etablering av kooperativer har vært drivkraften bak Norges Vels internasjonale engasjement i 40 år. Sammen med våre partnere deler vi nå våre erfaringer fra arbeidet med ulike verdikjeder for mat i Mosambik og Tanzania. Meld deg på innen 11.02.

 • Ny fremtid for norsk plantearv

  Publisert:
  Hodekål kvislar er en del av norsk plantearv som Norges Vel skal bidra til å bevare gjennom Norsk Bruksgenbank FOTO Solhatt økologisk hagebruk

  Norsk Bruksgenbank SA er etablert for å ivareta den norske plantearven. Her samles arbeidet med å oppformere og bevare eldre plantegenetisk materiale. På sikt kan de gamle norske plantesortene bidra både til matsikkerhet og nye næringsmuligheter.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739