Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Gullegg blir til arbeidsplasser for kvinner på Zanzibar

  Publisert:
  Samarbeidet mellom Johooo, Sunnmørsmat og Det Kongelige Selskap for Norges Vel vil skape arbeidsplasser og næringsvirksomhet for fattige kvinner på Zanzibar

  Hvordan hjelpe kvinnene på Zanzibar ut av fattigdom, spurte John John Bruseth fra den ideelle organisasjonen Johooo. Løsningen fant han sammen med eggprodusent Rune Haram i Sunnmørsmat: - Vi bygger opp en profesjonell eggproduksjon drevet av lokale kvinnegrupper. Norges Vel tok jobben med å organisere det hele. 

 • Fra selvberging til næringsutvikling – hva må til for å lykkes?

  Publisert:
  Torsdag 14. februar ønsker vi velkommen til Norges Vel-frokost på Bruket i Oslo

  Torsdag 14. februar ønsker vi velkommen til Norges Vel-frokost på Bruket i Oslo. Samvirke og etablering av kooperativer har vært drivkraften bak Norges Vels internasjonale engasjement i 40 år. Sammen med våre partnere deler vi nå våre erfaringer fra arbeidet med ulike verdikjeder for mat i Mosambik og Tanzania. Meld deg på innen 11.02.

 • Ny fremtid for norsk plantearv

  Publisert:
  Hodekål kvislar er en del av norsk plantearv som Norges Vel skal bidra til å bevare gjennom Norsk Bruksgenbank FOTO Solhatt økologisk hagebruk

  Norsk Bruksgenbank SA er etablert for å ivareta den norske plantearven. Her samles arbeidet med å oppformere og bevare eldre plantegenetisk materiale. På sikt kan de gamle norske plantesortene bidra både til matsikkerhet og nye næringsmuligheter.

 • 40 år med ideelt arbeid internasjonalt

  Publisert:
  I 2018 har Norges Vel 40-årsjubileum for internasjonalt arbeid

  I 1978 startet Norges Vel sitt internasjonale arbeid i samarbeid med de norske samvirkeorganisasjonene og med støtte fra Norad. Det ble raskt etablert kursvirksomhet, hjelp til rekruttering av eksperter, informasjonsarbeid med studiereiser, rådgivning, og prosjektbistand for å fremme samvirkebasert verdiskaping.

 • Ny postadresse

  Publisert:
  Norges Vel får ny postadresse fra 1 januar 2019

  Fra 1. januar 2019 har Norges Vel følgende postadresse: Norges Vel, Bråteveien 200, 2013 SKJETTEN

 • Ja eller nei til solenergi på gården?

  Publisert:
  Takakflatene på Søndre Haugen gård på Kløfta har god plass til solcelleanlegg

  Landbruksbygninger har store takflater med god plass til anlegg for miljøvennlig solenergi. Dette kan være en god investering, men ikke for alle. Derfor holder Norges Vel og Solenergiforeningen kurs for bønder der de lærer å beregne om de bør si ja eller nei til å bygge ut et solenergianlegg på sin gård.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739