Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Markdag om bruk av fangvekster for å hindre avrenning

  Publisert:
  Norges Vel arrangerer markdag om bruk av fangvekster for å hindre avrenning

  Avrenning fra landbruksjord til vassdrag har lenge vært regnet som en av de største miljøutfordringene i jordbruket. På Hellerud gård har NIBIO forsket på dette på et avrenningsfelt. 25. september arrangerer Norges Vel en markdag for å dele resultatene fra forskningen med gårdbrukere som ønsker å redusere avrenningen fra egen drift.

 • Hvem fortjener Gründerprisen?

  Publisert:
  Norges Vels Gründerpris utgis i form av en sølvmedalje

  Norges Vels Gründerpris tildeles personer som har gjort en spesiell innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift gjennom bærekraftig nyskaping. Søknadsfrist er 1. november 2018.

 • Norges Vel søker controller internasjonalt

  Publisert:
  Norges Vel søker controller til internasjonal avdeling

  Vi leter nå etter en controller som kan bidra til å styrke vårt arbeid innen internasjonal næringsutvikling, primært i Afrika. Søknadsfrist er 5. november.

 • Kurs om solenergi i landbruket

  Publisert:
  Norges Vel arrangerer kurs om solenergi i landbruket

  Vurderer du å investere i solenergi på gården din? Meld deg på vårt tredagers kurs om solenergi i landbruket. Her lærer du å vurdere om solenergi er lønnsomt på din gård, og du får kunnskap om tekniske løsninger, dimensjonering og kriterier for støtteordninger. Kurset er fulltegnet

 • En suksesshistorie om gründere og fornybar energi

  Publisert:
  Stella Martin Manyanya overrekker diplom til en av TAREBI-gründerne

  Seks vellykkede inkubatorbedrifter utviklet av Tanzania Renewable Energy Business Incubator (TAREBI) har nå blitt blitt feiret med en høytidelig uteksamineringsseremoni. Seremonien ble arrangert av Norges Vel og IMED Foundation og holdt på Kebby Hotel i Dar es Salaam i Tanzania.

 • Store muligheter for energisparing i landbruket

  Publisert:
  Henriette Vivestad og Tore Filbakk fra Norges Vel har utført en energianalyse på seks pilotgårder i Østfold som viser betydelige muligheter for energisparing

  40 deltakere møtte opp på Kihl gård i Råde da Henriette Vivestad og Tore Filbakk fra Norges Vel presenterte resultatene fra energianalysen de har gjennomført på seks pilotgårder i Østfold. Analysen viste at noen av gårdene har betydelige muligheter for å spare energi, og det er utviklet en egen energikalkulator for å få oversikt over forbruket.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Bråteveien 200, N-2013 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739