Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Solkonferansen 2017: Klimasmart landbruk i Østfold

  Publisert:
  Solceller på tak over vedstabel

  Klima Østfold, Fylkesmannens landbruks- avdeling og Østfold bondelag setter nå fokus på mulighetene som finnes for eiere av større takflater. Solkonferansen går av stabelen 6. juni.

 • Norges vel søker leietaker til turistdestinasjon på fosen

  Publisert:
  turistdestinasjon på fosen

  Det Kongelige Selskap for Norges Vel søker etter leietaker som vil være vertskap på Vorphaugen gård i Råkvåg i Rissa kommune. Gården har to våningshus som er klare til bruk fra juni 2017. Er du den vi leter etter?

 • Ullgründer fikk Gründerprisen 2017

  Publisert:
  Ragnhild Lie fikk overrakt Norges Vels Gründerpris av administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim

  Den 28. april fikk ullgründer Ragnhild Lie Norges Vels Gründerpris. Overrekkelsen fant sted på Meieriet bibliotek i Leknes i forbindelse med en mannekengoppvisning av hennes produkter.

 • Bærekraftig business for kvinnelige entreprenører

  Publisert:
  kvinnelige entreprenører

  I Tanzania leder Norges Vel et miljø- og næringsutviklingsprosjekt som bidrar til økt lønnsomhet for kvinnebedrifter og motvirker avskoging. Kvinnene får opplæring i å bruke miljøvennlige og rimeligere bio-briketter fremfor trekull når de lager mat som de selger på markedene. Gjennom økt kunnskap og bedret forretningsdrift er det også et mål å styrke kvinnenes innflytelse og påvirkningskraft i lokalmiljøet.

 • Biorest som gjødsel sikrer gjenvinning av næringsstoffer

  Publisert:
  Biorest som gjødsel sikrer gjenvinning av næringsstoffer

  Norges Vel gjorde sommeren 2016 en test av biorest som gjødsel til korn på et av jordene til Hellerud gård. Bioresten ble spredd med slangespreder direkte fra tankvogn for å unngå kjøreskader på jorda. Prosjektet er gjort i samarbeid med Holum gård som har levert biorest fra sitt biogassanlegg.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Postboks 115, 2026 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739