Arkiv - Norgesvel

Nyhetsarkiv

 • Etablert pilot for fiskeoppdrett i Mosambik

  Publisert:
  Mosambiks president Nyutsi satte ut første fisk i Norges Vels tilapiapilot

  - Nå starter vi en pilot for tilapia-oppdrett i Mosambik etter modell fra vårt vellykkede prosjekt på Madagaskar, men tilpasset mosambikiske forhold, sier prosjektleder Anne Mugaas i Norges Vel. Målet er at piloten skal berede grunnen for en større satsing som skal bidra til matsikkerhet og fattigdomsreduksjon gjennom næringsutvikling innenfor akvakultur.

 • Alger kan bli gode renovasjonsarbeidere

  Publisert:
  Alger kan bli gode renovasjonsarbeidere

  Alger som spiser næringsstoffer og som tar opp giftstoffer og tungmetaller, kan vise seg å bli en effektiv rensemetode for sigevann fra avfallsdeponier.

 • Flere gründere kan lykkes

  Publisert:
  Flere gründere kan lykkes

  Vi trenger flere gode gründere som etablerer og utvikler nye virksomheter. Derfor er det trist at så mange som syv av ti nystartede bedrifter ikke overlever etter fem år, mange av dem bare fordi de mangler kunnskap, sier seniorrådgiver Marius Sandvik i Norges Vel.

 • Nytt visingssenter for gull-og sølvprodukt

  Publisert:
  Gullsmed i ferd med å lodde en ring

  36 tilsette har arbeidsplass i det nyopna Arven Économusée på Dreggen midt i Bergen sentrum. Gullsmed Stian Wasmuth er her i ferd med å lodde ein ring, og framfor glasveggen kan publikum sjå korleis handverket til gull- og sølvsmedar bli utført. I butikken bak kan ein kjøpe produkta som blir laga.

 • Nettkurs for å lære norges neste miliardundustri

  Publisert:
  Algeproduksjonen

  I løpet av 35 år kan algeproduksjonen på norskekysten nå 20 millioner tonn og skape verdier for 40 milliarder kroner årlig. Denne høsten kan du lære deg å dyrke tang og tare gjennom et nettkurs hos Val FoU.

 • Oleana opna som visingssenter

  Publisert:
  Oleana opna som visingssenter

  Vi er stolte over Oleana og det dei har fått til, sa næringsminister Monica Mæland under den offisielle opninga av bedrifta i Ytre Arna som eit visingssenter for tekstilprodukt og historia bak. Her er næringsministeren (f.v.) på omvising i produksjonslokala til Oleana i Ytre Arna, saman med næringssjef Mette Nora Sætre i Hordaland fylkeskommune, omvisar Signe Aarhus (ein av eigarane) og Helga Stang ved symaskinen.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel

phone +47 64 83 20 00

e-mail norgesvel@norgesvel.no

contact Postboks 115, 2026 Skjetten

address Bråteveien 200, 2013 Skjetten

fabric Org.nr.: 965208739