Prosjektleder Asbjørn Stavland og utviklingssjef Kari Clausen poserer stolt ved Economusee-skiltet for Bunad Verksted - håndverkere i arbeidRomsdalsmuseet har noe så sjelden som en egen produksjonsavdeling som syr og selger bunader. Bunadene er rekonstruert etter gamle tekstilfunn fra Romsdal - tekstilfunn som er en viktig kilde til kulturhistorie i Romsdal. Bunad Verksted på museet har siden begynnelsen av 1980-tallet rekonstruert og sydd Romsdals-drakter på grunnlag av eldre draktplagg fra regionen.

Idéen bak Économusée startet i Canada for 25 år siden. I dag er det blitt et stort internasjonalt nettverk på nærmere 100 Économusée i Europa og Canada som tar vare på gamle håndverks-tradisjoner. 

Bildet: Norges Vels prosjektleder Asbjørn Stavland og utviklingssjef Kari Clausen poserer stolt ved économusée-skiltet for Bunad Verksted - håndverkere i arbeid


ÉCONOMUSÉE et internasjonalt prosjekt, der Det Kongelige Selskap for Norges Vel er Lead Partner for EU-Interreg prosjektet «Craft Reach». Prosjektet er et samarbeid mellom 8 land i Nord-atlanteren, som utvikler og profilerer lokale, tradisjonsrike håndverksbedrifter som besøksmål gjennom et internasjonalt nettverk «Artisans at Work/ Économusée.