Webinar om bokhvetedyrking i Norge

Ja, vi kan dyrke bokhvete i Norge! De som har prøvd er optimistiske, men det er fortsatt noen hindringer på veien før norsk bokhveteproduksjon kan rulles ut. Mandag 11. desember kl 14 til kl 15.30 på Teams.

Hvert år importerer vi rundt 100 tonn hel bokhvete, og en enda større mengde bearbeidet bokhvete. Noe av dette kan vi produsere i Norge og dermed bidra til økt selvforsyning.

Bokhvete er også interessant av andre grunner: Den er ikke i slekt med våre kornarter, og er dermed en svært interessant vekst å ha i vekstskiftet. Den er også naturlig glutenfri og næringsrik, med en smak som oppgis å være nøtteaktig. Planten skal ikke være spesielt næringskrevende, men konkurrerer godt mot ugras og er derfor ekstra interessant i økologisk dyrking.

Bli med på webinar og får høre fra bønder som har dyrket bokhvete i Norge. Hør om mulighetene og utfordringene – kanskje du vil være med og løse dem?

Program

  • Velkommen og presentasjon av prosjektet v/prosjektleder i Norges Vel, Anne

  • Erfaringer fra tre bedrifter som har dyrket bokhvete i Norge

    • Hogne Prestegård i Agder Korn

    • Camilla Rostad i Holmen Crisp

    • Halfdan Lie Svalheim i Malteriet

  • Spørsmål til innleggene

  • Veien videre i prosjektet

Dette webinaret er en del av prosjektet «Norsk økologisk bokhveteproduksjon: Fra mulighet til marked via produsentsamarbeid» som er finansiert gjennom Utviklingstiltak innen økologisk landbruk hos Landbruksdirektoratet.

Har du spørsmål til prosjektet eller webinaret, ta kontakt med seniorrådgiver i Norges Vel, Anne Strøm Prestvik, e-post anne.strom.prestvik@norgesvel.no, eller telefon 91643224.

Påmelding



Anne Tollerud