Norges Vel har blitt medlem av GMO-nettverket som arbeider for å sikre forbrukere og matprodusenter retten til å velge GMO-fri mat, fôr, frø og dyr.
Les merFredag 4. april spør vi hva som skal til for å få norsk økologisk bokhvete til markedet. Denne fagdagen er både for deg som er interessert i å dyrke bokhvete, og for deg som er interessert i å kjøpe norsk bokhvete.
Les merLandbruket kan bidra med mellom 5 og 7 TWh i solenergi årlig dersom ledige takarealer på landbruksbygg tas i bruk. Det viser en ny rapport som organisasjonen Norges Vel har fått utarbeidet ved hjelp av Multiconsult. Til sammenligning har Stortinget vedtatt et mål om 8 TWh ny solenergi i Norge innen 2030.
Les merLurer du på hva som rører seg innenfor energilagring- og styring, og hvilke praktiske erfaringer som er høstet så langt på en del norske gårdsbruk? Bli med på fagkveld i Sarpsborg 4. mars.
Les merBokhvete er en interessant kulturplante å ha med i vekstskiftet. Vi har undersøkt hvilke bokhvetesorter som passer i Norge, og hvordan markedet er for norsk bokhvete. Fredag 7. februar deler vi våre funn med deg.
Les merSiden valget i Mosambik i oktober 2024 har landet vært preget av vold og uro. Likevel har våre dedikerte partnere og ansatte funnet løsninger som gjør det mulig å fortsette arbeidet for matsikkerhet i regionen.
Les merLandbrukets andre hamskifte er i gang. Vi har en historisk sjanse til å bidra til en global matrevolusjon som setter bærekraft, teknologi, og mennesker i sentrum.
Les merNorges Vel ønsker å bli et fyrtårn innen bærekraftig jordbruk, og har signert Mission Soil Manifesto, et europeisk initiativ for å styrke arbeidet med jordhelse.
Les merVelkommen til en kursrekke om jordfruktbarhet med kursholdere og rådgivere Martin Beck og Vibhoda Holten. Gjennom fire moduler lærer du hvordan du kan bygge en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak.
Les merDet er økende interesse for å dyrke og selge grønnsaker i bynære strøk. For deg som ønsker å starte innen urban og vertikal dyrking, har Norges Vel laget en veileder for hva du må tenke på når du etablerer en bedrift innenfor dette området.
Les merMange år med iherdig arbeid både på norsk og svensk side kulminerte sist uke med at seterkulturen i Norge og Sverige ble skrevet inn på UNESCO-listen over immateriell kulturarv. Vi gratulerer Norsk Seterkultur og alle andre som har jobbet for å få dette til!
Les merTore Filbakk har reist Norge rundt på jakt etter bønder som har tatt neste steg med fornybar energi. Disse gårdbrukerne utnytter energilagring og energistyring for å få maksimalt ut av gårdens ressurser.
Les merKvitnes Gård i Vesterålen mottok Norges Vels Gründerpris for 2024. Det er den prisbelønte kokken Halvar Ellingsen og driftssjef Cathrine Thoresen som står bak Kvitnes som ikke bare er en matdestinasjon, men en modell for sirkulær matproduksjon.
Les merTidligere fotballproff Ingrid Spord og kokken Jan Steinar Sleen forvandler overskuddsgrønnsaker til innovative og sunne matprodukter gjennom selskapet GRØNN MAT og merkevaren MER ENN. Nå er selskapet finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merKristin Stenersen og Bjørge Madsen i Skjærgaarden gartneri ønsker å produsere mat kun på resirkulerbare næringsstoffer fra nærområdet. Nå er Skjærgaarden finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merKvitnes Gård i Vesterålen, drevet av den prisbelønte kokken Halvar Ellingsen og driftssjef Cathrine Thoresen, er ikke bare en matdestinasjon, men en modell for sirkulær matproduksjon. Nå er Kvitnes finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merDen femte driftssesongen med solceller og batteri på setra er nå over for gårdbrukerne Hanne og Erling i Østerdalen. Selv med rekord for leveranse av melk, klarte fornybaranlegget å dekke hele energibehovet.
Les merBli med på et spennende seminar der vi ser nærmere på behov og løsninger for hvordan bønder i Norge og Afrika, og hvordan landbruket som helhet kan bli enda bedre på å redusere klimarisiko. Hvilken politikk kan vi forvente å se på dette feltet, og hvilke initiativ ser vi fra næringen selv?
Les merSkjærgaarden gartneri, Grønn mat og Kvitnes gård er finalister til å motta Norges Vels Gründerpris 2024. Hvem av de tre som vinner blir avslørt på gründerkonferansen Gründerkraft i Oslo 14. november.
Les merEr du bonde eller lokalmatprodusent med en idé du ønsker å realisere? 31.10. inviterer vi til gratis seminar der vi gir deg hjelp og råd om hvordan du kommer i gang, skaffer finansiering og realiserer de gode idéene.
Les mer