Velkommen til en kursrekke om jordfruktbarhet med kursholdere og rådgivere Martin Beck og Vibhoda Holten. Gjennom fire moduler lærer du hvordan du kan bygge en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak.
Les merDet er økende interesse for å dyrke og selge grønnsaker i bynære strøk. For deg som ønsker å starte innen urban og vertikal dyrking, har Norges Vel laget en veileder for hva du må tenke på når du etablerer en bedrift innenfor dette området.
Les merMange år med iherdig arbeid både på norsk og svensk side kulminerte sist uke med at seterkulturen i Norge og Sverige ble skrevet inn på UNESCO-listen over immateriell kulturarv. Vi gratulerer Norsk Seterkultur og alle andre som har jobbet for å få dette til!
Les merTore Filbakk har reist Norge rundt på jakt etter bønder som har tatt neste steg med fornybar energi. Disse gårdbrukerne utnytter energilagring og energistyring for å få maksimalt ut av gårdens ressurser.
Les merKvitnes Gård i Vesterålen mottok Norges Vels Gründerpris for 2024. Det er den prisbelønte kokken Halvar Ellingsen og driftssjef Cathrine Thoresen som står bak Kvitnes som ikke bare er en matdestinasjon, men en modell for sirkulær matproduksjon.
Les merTidligere fotballproff Ingrid Spord og kokken Jan Steinar Sleen forvandler overskuddsgrønnsaker til innovative og sunne matprodukter gjennom selskapet GRØNN MAT og merkevaren MER ENN. Nå er selskapet finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merKristin Stenersen og Bjørge Madsen i Skjærgaarden gartneri ønsker å produsere mat kun på resirkulerbare næringsstoffer fra nærområdet. Nå er Skjærgaarden finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merKvitnes Gård i Vesterålen, drevet av den prisbelønte kokken Halvar Ellingsen og driftssjef Cathrine Thoresen, er ikke bare en matdestinasjon, men en modell for sirkulær matproduksjon. Nå er Kvitnes finalist til Norges Vels Gründerpris 2024.
Les merDen femte driftssesongen med solceller og batteri på setra er nå over for gårdbrukerne Hanne og Erling i Østerdalen. Selv med rekord for leveranse av melk, klarte fornybaranlegget å dekke hele energibehovet.
Les merBli med på et spennende seminar der vi ser nærmere på behov og løsninger for hvordan bønder i Norge og Afrika, og hvordan landbruket som helhet kan bli enda bedre på å redusere klimarisiko. Hvilken politikk kan vi forvente å se på dette feltet, og hvilke initiativ ser vi fra næringen selv?
Les merSkjærgaarden gartneri, Grønn mat og Kvitnes gård er finalister til å motta Norges Vels Gründerpris 2024. Hvem av de tre som vinner blir avslørt på gründerkonferansen Gründerkraft i Oslo 14. november.
Les merEr du bonde eller lokalmatprodusent med en idé du ønsker å realisere? 31.10. inviterer vi til gratis seminar der vi gir deg hjelp og råd om hvordan du kommer i gang, skaffer finansiering og realiserer de gode idéene.
Les merÅrets Gründerkraft handler om de nye tankene, ideene og oppstartsånden som skal til for å gjøre matsystemet vårt enda mer sirkulært. Sikre deg Early Bird-billett før 20.10!
Les merSiden 2010 har Norges Vel jobbet aktivt for å etablere en ny norsk algenæring. Nå blir nettverket på 80 aktører endelig en egen klynge – Norwegian Seaweed Cluster.
Les merHilde Tveiten Døvre er ansatt som utviklingssjef i Norges Vel. Hun blir ansvarlig for organisasjonens utviklingsarbeid i Norge innen ansvarlig næringsutvikling og bærekraftig mat.
Les merOver 30 forslag kom inn til Norges Vels Gründerpris for 2024. Forslagene er gjennomgått nøye og her presenterer vi de seks kandidatene som går videre. Vinneren offentliggjøres på arrangementet Gründerkraft i Oslo 14. november.
Les mer- Vi gleder oss til å utvikle nye og spennende kulturarvopplevelser for reiselivet, sier Per Gunnar Hettervik. Han er Norges Vels prosjektleder i HÅNDLAGET-nettverket for bedrifter innen tradisjonelt norsk håndverk og lokal mat og drikke.
Les merMed en tildeling på over 300 millioner kroner over fem år, skal vi styrke småskala matprodusenter i Mosambik, Madagaskar og Tanzania. Dette gir oss en unik mulighet til å fortsette vårt bidrag til matsikkerhet og verdikjedeutvikling disse landene.
Les mer13. juni er det ett år siden landbruks- og matministeren stod for den offisielle åpningen av Nasjonalt senter for fjellandbruk på Løken gård i Øystre Slidre. Hvordan gikk det første året – og hva var historien bak?
Les merI Mosambik produserer planteskolen Central Nursery Namaita (CNN) stiklinger til lokale bønders matproduksjon. Men hvert år brukes over 200 000 plastikkposer i produksjonen.
Les mer