Han ville gjøre en forskjell, og fant opp en app for lokalmat. Nå kan produsenter over hele landet selge til lokalmatelskere gjennom LocalFood.
Les merNorges Vel lanserer en ny visuell identitet som forener historie og fremtid.
Les merNorges Vels Gründerpris 2021 går til Sofia Maria Bang Elm og Avdem Gardsgrønt.
Les merStjernekokk og TV-personlighet Danièl Rouge Madsen satser for fullt på Craftly med organiske måltidsløsninger i storproduksjon.
Les merAnne Koppang (t.h.) er gründer og primus motor for Feddie Distillery som ligger på den lille øya Fedje utenfor Bergen. Og hun er finalist til Norges Vels Gründerpris 2021.
Les merMøt Sofia Maria Bang Elm som knuser etablerte sannheter om hvor mye areal som er nødvendig for å drive grønnsaksproduksjon i Norge. Hun er en av tre finalister til Norges Vels Gründerpris.
Les merVi er stolte over å få dette oppdraget, og ser frem til å bli kjent med nye gründere på Nedre Romerike, sier Mats Olsen (t.h.) i Norges Vel.
Les merHelene Lie leder vårt Norad-støttede risprosjekt Comrice. Sjekk ut bildene fra hennes siste prosjektbesøk i Kilombero-distriktet.
Les merNorad lanserer nå kunnskapssatsingen MatEffekten. Mat og bærekraftige matsystemer er nemlig helt avgjørende for at vi skal nå bærekraftsmålene.
Les merI høst lyste vi ut et internship til kommunikasjonsavdelingen, og var så heldige at Lina Stenlund søkte.
Les mer–At den nye regjeringen går inn for å opprette et ressurssenter for fjellandbruket er det tydeligste gjennomslaget for en av de sakene vi har jobbet for i den nye regjeringsplattformen, sier administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim i Norges Vel.
Les merMøt bønder og andre fagfolk fra hele landet i denne artikkelserien. Her lærer du av deres praktiske erfaringer med lokal strømproduksjon i landbruket.
Les merNorges Vel har kommet med sine innspill til regjeringsforhandlingene. De inneholder blant annet klare forventninger til det grønne skiftet.
Les merSammen med lokale og internasjonale partnere, har vi etablert en IT-struktur for landets viktige cashew-sektor.
Les merMøt juryen for Innovasjonsprisen for Gardermoregionen. De er nå igang med å intervjue kandidatene som er nominert for å se muligheter med nye og bærekraftige løsninger.
Les merNå får gründere på Øvre Romerike og i Follo-regionen tilbud om juss-råd i etablererprogrammet som tilbys gratis gjennom fylket og kommunene.
Les merSammen med Caroline Ålum Solberg og hennes podcast vil vi gi deg enda mer kunnskap om bærekraftig mat i Norge. God lytting!
Les merVil du bidra til nyskapende kommunikasjon og spennende innhold i en ideell organisasjon? Vi ser nå etter 1-2 engasjerte kommunikasjonsstudenter som ønsker å bidra som interns hos oss.
Les merTil tross for enorm variasjon, er det kun 200 plantearter som blir dyrka i noe særlig grad i landbruket i dag, og bare et knippe av disse utgjør brorparten av maten vi spiser. Så lite som ni arter utgjør nesten 70 prosent av det som dyrkes på verdensbasis.
Les mer136 kvadratmeter solceller er nå montert på et sørvendt fjøstak hos Hans Petter Kongtorp på Ruud nordre gård. Den økologiske melkegården på Bjørkelangen i Viken er pilotgård for å teste ut nye løsninger for fornybar energi.
Les mer