29. desember 1809 ble Selskabet for Norges Vel etablert for å hjelpe Norge ut av hungersnød. I dag står matproduksjon og matsikkerhet igjen høyt på agendaen.
Les merSiv Kristiansen er gründermedlem i Norges Vel og kvinnen bak virksomheten Day of Week. Nå vil hun hjelpe oss å velge sunnere, kortreist og mer bærekraftig mat.
Les merHøye energipriser og bedre tilskuddsordninger har gitt ny lønnsomhet for biogass på gården. Nå holder Norges Vel kurs for å bistå landbruket med omlegging til fornybar energi.
Les merVisste du at det finnes 1 milliard mikroorganismer i en teskje med god jord? – Jorda er levende, det er derfor vi snakker om jordhelse, sier Anne Strøm Prestvik i Norges Vel.
Les merDenne uken startet Norges første etablererprogram for nyankomne flyktninger i Viken. Etablererkurset "Business Compass for new arrivals” skal gi kompetanse om å etablere bedrift i Norge.
Les merTirsdag 29. november var det fullt hus hos Norges Vel på Hellerud gård, da utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim lanserte Norges nye strategi for matsikkerhet i utviklingspolitikken.
Les mer120 land er nå i ferd med å utforme nasjonal og vitenskapsbasert politikk for matsystemer, men Norge er ikke blant disse. Dette etterlyses nå i en ny rapport fra Det Norske Videnskaps-Akademi.
Les merVisste du at når du drikker norsk øl, er vannet stort sett den eneste norske råvaren involvert? Alt annet er importert. Dette vil Turi-Britt Kuepers gjøre noe med.
Les merDagens nyhetsbilde preges av store overskrifter. Om krig og konflikt, økte priser på strøm og mat, inflasjon og klimarapporter som FNs generalsekretær har omtalt som «kode rød» for menneskeheten.
Les merRegjeringen har lagt fram et budsjett preget av krise. For en god del ideelle og frivillige organisasjoner er det budsjettet i seg selv som er den største krisa. Les vårt innlegg i Nationen.
Les merRegjeringens satsing på matsikkerhet i statsbudsjett-forslaget, er en god start. Men det er langt fra nok. Les vår kronikk i Bistandsaktuelt.
Les merStatsbudsjettet ga dårlig nytt for medlemsorganisasjonene. Derfor deltar vi i dag, 17. oktober, på budsjetthøring i Stortinget for å gi næringskomiteen våre innspill til årets statsbudsjett.
Les merBrian Tsuyoshi Takeda er vinner av Norges Vels Gründerpris for 2022. Gjennom selskapet Urchinomics driver Takeda kråkebollebusiness for å bidra til restaurering av tareskogen.
Les merGjennom selskapet Urchinomics driver Brian Tsuyoshi Takeda kråkebollebusiness for å redde tareskogen. Ved å fjerne kråkeboller som beiter ned tareskogen, drive oppdrett på disse med ny teknologi og gjøre kråkebollene om til et eksklusivt sjømatprodukt, kan tareskogen vokse tilbake.
Les mer
Et 4 000 kvadratmeter stort anlegg på Vanem i Moss huser Norges største innendørs gård, ONNA Greens, der det skal dyrkes 350 tonn salat og urter i året - vertikalt.
På Nordre Lie gård i Kongsberg driver Halfdan Lie Svalheim og Kjersti Gravningen sitt eget malteri. Som ett av fire malterier i Norge, er de alene om å tilby økologisk malt, samtidig som de ønsker å lage et så lite klimaavtrykk som mulig.
Les mer2. september 1811 ble Norges første universitet grunnlagt i Christiania. Etableringen ble finansiert gjennom en innsamlingsaksjon administrert av Det Kongelige Selskap for Norges Vel.
Les merNorges Vel og S-FOOD inviterer til en dag viet den grønne matgründeren, samarbeid og bærekraft. Vi deler også ut Norges Vels Gründerpris. Som medlem gir vi deg gratis deltakelse.
Les merI koronatiden der de fleste bedrifter kjempet for å overleve, klarte Oslo Brewing Company å heve blikket og tenke nytt. Etter pandemien hadde de nesten doblet omsetningen.
Les merSnart blir det klart hvem som vinner årets Gründerpris. Også i år har vi fått med oss noen av de beste folka i juryen. Møt dem her:
Les mer