Shukuru Abdallah en av de største risbøndene i landsbyen Uhambule, Mbarali, sør i Tanzania. Og et forbilde for en ny generasjon kvinner.
Les merØkte energikostnader sammen med forbedrede tilskuddsordninger gjør at biogass kan være aktuelt for flere gårdsbruk. I dette kurset får deltakerne kunnskap for å vurdere om biogass er aktuelt på deres gård.
Les merDen internasjonale interessen for lokalprodusert mat og drikke fra Norge er større en mange tror. I dette kurset gir vi innsikt og verktøy som hjelper deg på veien ut i verden.
Les merNorges Vel jobber innen fornybar energi i landbruket og solenergi spesielt. Sammen med Nelfo har vi utviklet tre publikasjoner med tips og råd til deg som vurderer solcelleanlegg på gården.
Les merI den nye årsrapporten har vi samlet flere gode artikler fra våre prosjekter. Siden vi har fått nytt profilprogram har vi laget en helt spesiell årsrapport med masse fine bilder og farger!
Les mer- Har du en god forretningsidé innenfor mat og bioøkonomi, men trenger investorer? Da vil vi snakke med deg, sier Mats Olsen og Marius Sandvik fra Norges Vel.
Les merTap av biologisk mangfold er en av de største truslene mot matsikkerheten. Derfor tar Norsk Bruksgenbank frem eldre plantesorter med andre egenskaper enn dagens sorter.
Les merNå kan du melde deg - eller andre - på i konkurransen om årets Innovasjonspris for Gardermoregionen.
Les merMillioner står i fare for å sulte globalt som følge av Ukraina-krigen. Men maten kan produseres lokalt, og derfor må vi ha en storsatsing på småbøndene i utviklingsland.
Les merVi støtter prosjekter og tiltak som bidrar til nyskapende næringsutvikling innenfor naturbaserte næringer. Søk midler innen 10. juni.
Les merI dette brevet til kommunal- og distriktsdepartementet ber Norges Vel regjeringen om å øke tilskuddene til Arenaprogrammet i revidert statsbudsjett.
Les merKrig- og flyktningkrisen i Ukraina vil kreve ekstraordinær innsats og store ressurser. Vi ber regjeringen om å legge frem en krisepakke som ikke tar fra dagens bistandsbudsjett til andre kriserammede i verden.
Les merAnita Sæbø blir utenlandssjef i Norges Vel. Hun kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Norges Vels utenlandsavdeling, og starter i sin nye jobb 1. mai.
Les merEr du en matgründer med et brennende engasjement for klima og bærekraft? Da vil vi gjerne ha deg med i kampen om Norges Vels gründerpris for 2022! Fristen er 20. april.
Les merVinterens skyhøye strømpriser er enda et godt argument for å produsere strømmen selv. I sommer installerte Hans Petter Kongtorp solceller på fjøstaket.
Les merHvordan truer krigen i Ukraina matproduksjon og matsikkerhet? Her er noen av utfordringene krigen skaper på disse områdene.
Les merI Mosambik bidrar mellommenn til lavere fortjeneste for småprodusentene, spesielt for kvinnelige bønder som driver i mindre skala.
Les merHans Petter Kongtorp driver melkegården Ruud Nordre på Bjørkelangen i Viken. Gården er pilotgård for å teste ut hvordan de blant annet kan lagre egenprodusert strøm til senere bruk.
Les merDen russiske invasjonen av Ukraina er en stor potensiell trussel mot matproduksjonen og matsikkerheten i Europa. Ukraina omtales ofte som «Europas kornkammer».
Les merNorges Vel søker evaluator(er) med erfaring fra akvakultur for ekstern midtveis-gjennomgang av prosjektet «Scaling Up Profitable Aquaculture, Mozambique».
Les mer