Dette er årets jury til Norges Vels Gründerpris
I år har Norges Vel vært på jakt etter gründere innen bærekraftig lokal mat og opplevelser som har klart å omstille seg til koronapandemiens betingelser. Nå er det opp til juryen å innstille en vinner og to to kandidater til hederlig omtale. Her er årets jurymedlemmer.
Angelita H. Eriksen er gründer og daglig leder for Lofoten Seaweed Company som håndhøster viltvoksende tang og tare i Lofoten. Hun er vokste opp i en kystfiskerfamilie med lidenskap for rent hav og ren mat der bærekraft er grunnpilaren i deres produksjon. Angelita er en aktiv foredragsholder om fremtidens mat og havforkjemper, og hun har vært mentor for ungdomsbedrifter og andre gründere. Hun har også en aktiv rolle i prosjektsamarbeid med Innovasjon Norge, algenettverk , universiteter nasjonalt og internasjonalt og Nordland fylkeskommune i forhold til bærekraftig algeindustri, kystutvikling og bruk av havrommet.
Lofoten Seaweed har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og sine produkter, blant annet Norges Vels Gründerpris for 2020.
Anita Bui er Head of Operations i Sustainability Hub Norway (S-HUB), et av de ledende nettverkene på bærekraft og business i Norge, med over 100 partnere. Sustainable Food Norway (S-FOOD) er en del av S-HUB og et bærekraftnettverk for mat som jobber på tvers av siloene i bransjen som Anita koordinerer. Før hun begynte i S-HUB, startet Anita Norges første Zero Waste-butikk, jobbet i the Creators Community og var administrerende direktør i Greener Events. Hun har også en mastergrad i energi, naturressurser og miljø, og internasjonal ledelse (CEMS) fra Norges handelshøyskole. Videre er hun en del av prosjektgruppen til årets Miljøfestival i Moss, og er opptatt av å vise at bærekraft er bedre for business.
Eleni Simeou Askim er rådgiver for politikk og partnerskap i Ungt Entreprenørskap Norge, en landsdekkende ideell organisasjon med visjonen «Vi inspirerer unge til å tenke nytt og skape verdier», og dette er Elenis drivkraft. Hun har lang erfaring fra ideell- og utdanningssektorene i England og har jobbet innen ledelsesutvikling, prosjekt og program ledelse, politikk og fundraising. Hun har tidligere jobbet i Hovedorganisasjonen Virke og har ledet kompetanse- og utdanningsprosjekter innen områder arbeidsliv, bærekraft og inkludering. Eleni brenner for bærekraftig utvikling, innovasjon og læring. Hun er utdannet samfunnsviter i USA og har opprinnelse fra England og Kypros.
Kari Clausen er utviklingssjef i Norges Vel der hun leder arbeidet med næringsutvikling i Norge. Dette omfatter et bredt spekter av prosjekter med fokus på å bidra til livskraftige lokalsamfunn gjennom lokal næringsutvikling.
Hun har bred ledererfaring fra ledelse av næringsmiddelforskning og rådgivning innen næringsmiddelsektoren nasjonalt og internasjonalt samt ulike strategiske allianser innen næringsmiddelforskning.
Kari har også bakgrunn fra rådgiving og prosjektledelse, med fartstid fra tidligere Matforsk (nå NOFIMA) og Distriktenes Utbyggingsfond (nå Innovasjon Norge) og styreerfaring fra en rekke ulike selskaper. Av utdannelse er Kari cand. agric. i næringsmiddelfag fra NMBU med tilleggsutdannelse innen ledelse og styrearbeid.
Hun liker å arbeide i kjernen av viktige områder for å bidra til en bærekraftig, grønn omstilling i Norge. I Norges Vel gjør hun dette gjennom spennende prosjekter som bidrar til å sikre og skape nye lokale arbeidsplasser.
Lars Bjørn Larsen er bl.a. daglig leder i Bidra AS, som utvikler og leverer crowdfunding løsninger til bl.a. DnB, Eika og Cultura Sparebank – og til Norges Vel sin satsing på Drivkraft. Lars Bjørn jobber også som rådgiver for en rekke internasjonale selskaper ifm etablering av grønne infrastruktur og energi prosjekter.
Lars Bjørn har lang erfaring med start-up og vekstselskaper bl.a. som leder for Simula Innovation og IFE Invest og fra ledelse og styreverv i flere oppstartsselskaper. Han er utdannet sivilingeniør og PhD fra Danmarks Tekniske Universitet.
Mats Olsen jobber som seniorrådgiver i Norges Vel innenfor entreprenørskap. Han har over 20 års erfaring innenfor forretningsutvikling, oppstart av selskaper og finansiering. De siste årene har han særlig jobbet mye innenfor reiseliv, mat og kreative næringer. Mats har drevet egen virksomhet innenfor foto og er spesielt interessert i ulike former for teknologi.