Slik etablerer du en bedrift innen urban og vertikal dyrking
Det er økende interesse for å dyrke og selge grønnsaker i bynære strøk. For deg som ønsker å starte innen urban og vertikal dyrking, har Norges Vel laget en veileder for hva du må tenke på når du etablerer en bedrift innenfor dette området.
- Vi ønsker å bidra til at urbant landbruk blir en bransje med bærekraftige og solide aktører, sier Turi-Britt Kuepers som er seniorrådgiver innenfor mat, kultur og forretningsutvikling i Norges Vel.
Veilederen gir innsikt for kommersialisering og entreprenørskap, og forutsetter at du innehar dyrkings- og plantefaglig kompetanse for å utvikle og drive urbane landbruk fra før.
Veilederen består av tre deler:
Hvordan etablere en bedrift
Her får du en grundig innføring i forretningsmodell, forretningsplan og hva som skal til for å etablere et selskap. Målet er å gi deg ressurser og kompetanse for å etablere og utvikle en solid bedrift.
Markedsinnsikt
Gir deg innsikt i hvilke trender som råder i markedet for produkter fra urbant og vertikalt landbruk, og hvilke salgskanaler som finnes og hvordan disse fungerer.
Sjekkliste for krav og regelverk
Gir deg oversikt over de viktigste lovene og reglene du må ta hensyn til som matprodusent med et kommersielt formål.
Veilederen er utviklet med støtte fra tidligere Viken fylkeskommune (Akershus, Buskerud og Østfold).