Norad lanserer nå kunnskapssatsingen MatEffekten. Mat og bærekraftige matsystemer er nemlig helt avgjørende for at vi skal nå bærekraftsmålene.
Les merI høst lyste vi ut et internship til kommunikasjonsavdelingen, og var så heldige at Lina Stenlund søkte.
Les mer–At den nye regjeringen går inn for å opprette et ressurssenter for fjellandbruket er det tydeligste gjennomslaget for en av de sakene vi har jobbet for i den nye regjeringsplattformen, sier administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim i Norges Vel.
Les merMøt bønder og andre fagfolk fra hele landet i denne artikkelserien. Her lærer du av deres praktiske erfaringer med lokal strømproduksjon i landbruket.
Les merNorges Vel har kommet med sine innspill til regjeringsforhandlingene. De inneholder blant annet klare forventninger til det grønne skiftet.
Les merSammen med lokale og internasjonale partnere, har vi etablert en IT-struktur for landets viktige cashew-sektor.
Les merMøt juryen for Innovasjonsprisen for Gardermoregionen. De er nå igang med å intervjue kandidatene som er nominert for å se muligheter med nye og bærekraftige løsninger.
Les merNå får gründere på Øvre Romerike og i Follo-regionen tilbud om juss-råd i etablererprogrammet som tilbys gratis gjennom fylket og kommunene.
Les merSammen med Caroline Ålum Solberg og hennes podcast vil vi gi deg enda mer kunnskap om bærekraftig mat i Norge. God lytting!
Les merVil du bidra til nyskapende kommunikasjon og spennende innhold i en ideell organisasjon? Vi ser nå etter 1-2 engasjerte kommunikasjonsstudenter som ønsker å bidra som interns hos oss.
Les merTil tross for enorm variasjon, er det kun 200 plantearter som blir dyrka i noe særlig grad i landbruket i dag, og bare et knippe av disse utgjør brorparten av maten vi spiser. Så lite som ni arter utgjør nesten 70 prosent av det som dyrkes på verdensbasis.
Les mer136 kvadratmeter solceller er nå montert på et sørvendt fjøstak hos Hans Petter Kongtorp på Ruud nordre gård. Den økologiske melkegården på Bjørkelangen i Viken er pilotgård for å teste ut nye løsninger for fornybar energi.
Les merRausjødalen Setermeieri er Europas første fellesmeieri nord for Alpene og meierisamvirkets vugge. Her ble Rausjødalsosten produsert for 165 år siden, men kun i to sesonger. Heldigvis sørget Norges Vel for at oppskriften ble skrevet ned.
Les merI år har Norges Vel vært på jakt etter gründere innen bærekraftig lokal mat og opplevelser som har klart å omstille seg til koronapandemiens betingelser. Nå er det opp til juryen å innstille en vinner og to to kandidater til hederlig omtale. Her er årets jurymedlemmer.
Les mer- Macua-folket i Nord-Mosambik har et ordtak som sier "en enkelt hånd er aldri sterk", og derav kommer behovet for å samarbeide for å få mer styrke. Når bønder blir med i kooperativer får de fordelen av gjensidig støtte og samarbeid, sier Natalino Barnete, programansvarlig i AMPCM.
Les merI fjor sommer gikk startskuddet for fossilfri drift med solceller og ny batteriløsning på setra til Hanne Østgaard Tingstad og Erling Tingstad. Men hvordan ser egentlig den økonomiske siden ut ved en slik investering?
Les merMandag 23. august kan du besiktige over 100 høst- og vårkornsorter på ett sted. Denne dagen inviterer Norges Vel og Norsk Bruksgenbank SA til markdag på Hellerud gård i Lillestrøm Kommune.
Les merDet er vanlig å så ut fangvekster sammen med korn for å redusere erosjon og tap av fosfor til elver i nærheten. På Hellerud gård i Viken har NIBIO og Norges Vel gjennomført et fireårig forsøk for å se i hvor stor grad også fangvekstene bidrar til fosfortap.
Les merDet var klar tale av en kvinnelig småbonde fra Mtu kazi group. Spørsmålet var hvorfor de, i motsetning til de fleste av sine naboer, hadde tatt valget om å bli aksjeeier i MTC – et gründerselskap for småbønder innen risproduksjon i Tanzania. Et selskap som er støttet med kompetanse og kapital av Norges Vel - gjennom finansiering fra Norad.
Les merHåndlaget heter den nye norske reiselivsorganisasjonen for håndverksbedrifter og lokal mat og drikke. Initiativtakerne mener det er behov for et tettere samarbeid om utviklingen av reiselivet rundt lokal produksjon, og at dette gjøres best i en organisasjon som spesialiserer seg nettopp på dette.
Les mer