Vi styrker vårt arbeid med samvirke

- Jeg er stolt over at Norges Vel er tatt opp som medlem av den internasjonale samvirkealliansen ICA. Gjennom dette nettverket kan vi ytterligere styrke vårt arbeid med samvirkemodellen som organisasjonsform både i Norge og internasjonalt, sier Anita Sæbø som leder Norges Vels internasjonale utviklingsarbeid.

Les mer
samvirkeAnne Tollerud
Erling og Hanne vant seterprisen 2023

I tre år har Norges Vel fått anledning til å følge Erling og Hannes erfaringer med lokal fornybarproduksjon og energilagring på setra deres i Østerdalen. Nylig ble det klart at ekteparet mottar seterprisen 2023 – delvis på grunn av at de har valgt å dele egne erfaringer med fornybaranlegget.

Les mer
Anne Tollerud
Praktisering av agroøkologiske prinsipper i Mosambik gir gode resultater

Småskalabønder i Nampula står overfor betydelige utfordringer i å produsere nok mat til å mette sine familier og skape inntekt fra gårdene sine. Lavt fruktbarhet i jord og klimaendringer, sammen med svært begrenset tilgang til mekanisering av tunge oppgaver og innsatsfaktorer, fører til lave avlinger og begrenset inntekt for bøndene. Norges Vel sitt Norad-finansierte prosjekt bruker agroøkologiske prinsipper som gir bønder muligheten til å løse disse problemene selv. 

Les mer
Overgangen fra selvberging til kommersielt jordbruk

Elinesi Mpyanga (54) er en av bøndene som er med i COMRICE-prosjektet vårt i Tanzania. COMRICE-prosjektet har som mål å bedre inntekten til risbøndene gjennom samarbeid og organisering slik at småprodusentene av ris får økt markedsmakt og økt fortjeneste. Elinesi er både medeier i et av de to bondeeide selskapene vi støtter og hun har fokusert videre på produksjon av kvalitetsfrø.

Les mer
INNSPILL: Kvinner må ha tilgang til samme organisering, lover, kunnskap og teknologi som menn

Minst 150 millioner flere kvinner enn menn opplevde matmangel i 2021. Samtidig vet vi at kvinner er en uutnyttet ressurs når det kommer til matproduksjon. Gjennom å gi kvinner samme tilgang til opplæring, land, kreditt og innsatsfaktorer som menn, vil avlingene globalt kunne øke med 20-30 prosent og antallet sultne mennesker i verden kan reduseres med 12-17 prosent.

Les mer
Astrid Fuglesang Stokke
Hvordan skaper vi et mer bærekraftig matsystem i landbrukssektoren?

Verdens evne til å brødfø den voksende befolkningen er truet, og uten større sosioøkonomiske og miljømessige endringer blir det umulig å oppnå et bærekraftig matsystem i landbrukssektoren. Dette er hovedbudskapet i Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) sin rapport «The future of Food and Agriculture – Drivers and triggers for transformation” som nylig ble publisert.

Les mer
Astrid Fuglesang Stokke