Nå søker vi etter en seniorrådgiver med kommersiell teft og ideelle målsetninger til å implementere og videreutvikle vår portefølje i Afrika, med spesielt fokus på Mosambik.
Les merRegjeringen ønsker å mer enn doble omsetningen av lokalmat- og drikke fra 11,8 milliarder kroner i 2023 til 25 milliarder kroner innen 2035. Her er Norges Vels innspill til arbeidet med en «Oppskrift for mer lokalmat og drikke».
Les merEndelig kunne vi åpne AflaLivre sin nye fabrikk i Nampula, Mosambik. Her skal det produseres AflaSafe, et produkt som reduserer giftige aflatoksiner i basismatvarer som peanøtter, mais og kassava.
Les merDenne våren er det 55 år siden den første «Hold Norge Rent»-aksjonen som Norges Vel stod bak. For 20 år ble Norge Hold Norge Rent relansert som kampanje, og for 10 år siden stiftet som egen organisasjon.
Les merNorges Vels Gründerpris 2024: Til alle gründere som jobber med sirkulære løsninger og modeller innen mat og matproduksjon: Vi vil høre fra deg!
Les merPå Hellerud gård i Lillestrøm kommune vil Norges Vel lære barn og unge om frøproduksjon, og hvordan vi kan dyrke og bruke mangfoldet av grønnsaker og korn som kan dyrkes i Norge. Arbeidet støttes av Sparebankstiftelsen DNB.
Les merSjekk ut filmen fra besøket på Hellerud gård der vår kollega Anne Strøm Prestvik blir intervjuet om arbeidet til Norsk bruksgenbank. Filmen skal brukes til profileringsformål for Svalbard globale frøhvelv.
Les mer22. februar starter Jordfruktbarhetskurset som handler om hvordan man bygger en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak. Vi spurte bonde Dag Molteberg hva han fikk ut av kurset og hvorfor han anbefaler andre å delta.
Les merAkvakultursenteret CEPAQ (Centro de Pesquisa em Aquacultura) er en viktig del av utviklingen av akvakultursektoren i Mosambik. Den nylige ankomsten av 20.000 tilapialarver fra Brasil skal bidra til å øke fiskeproduksjonen og dermed matsikkerheten i landet.
Les mer- Bli med på dette kurset om du er nysgjerrig på det som skjer i jorda, og hvorfor vi skal ta bedre vare på den, sier bonde Lars Olav Stavnes. 22. februar starter årets Jordfruktbarhetskurs, som handler om hvordan man bygger en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak.
Les merI løpet av våren vil Norsk Bruksgenbank tilby fire eldre norske potetsorter for dyrking. - Dette er helt unike poteter som ikke finnes på markedet fra før, med en spesiell historie, utseende og smak, sier Anne Strøm Prestvik.
Les merNorges Vel-redaksjonen har tatt et tilbakeblikk på året som gikk, og det har skjedd utrolig mye spennende. Her er noen av de mest populære sakene:
Les merAstrid Øversveen har alltid jobba med landbruk, men nå har hun tatt et skritt opp - til fjellandbruket. Fra 1. desember leder hun Nasjonalt senter for fjellandbruk med base på Løken gård i Øystre Slidre.
Les merTak og vegger på norske gårdsbruk kan benyttes til å produsere langt flere kWh fra solenergianlegg enn hva som er tilfelle i dag. Dette bør myndighetene insentivere i langt større grad.
Les merJa, vi kan dyrke bokhvete i Norge! De som har prøvd er optimistiske, men det er fortsatt noen hindringer på veien før norsk bokhveteproduksjon kan rulles ut. Mandag 11. desember kl 14 til kl 15.30 på Teams.
Les mer11. desember inviterer vi til fagdag om vertikal dyrking på Hellerud gård. Møt folk i bransjen som deler sin kunnskap om denne arealeffektive måten å produsere mat på. Påmelding innen 6.12.
Les merSjekk ut denne korte filmen som Norad laget i anledning verdens fiskeridag. Den viser hvordan vi i Norges Vel jobber med forskning og utvikling av akvakultur i Mosambik.
Les merInteressen for mat og drikke fra Norge er større enn mange tror, og det finnes mange spennende og lønnsomme kunder utenfor landets grenser. Denne høsten inviterte Norges Vel til eksportkurs.
Les mer12. desember kjører vi informasjonsmøte om solenergi for landbruket. Her får du en introduksjon til hovedkomponentene i et solcellesystem, støtteordninger, rammevilkår, og relevante faktorer for lønnsomhet. Arrangementet er gratis, men påmelding er nødvendig.
Les merMathias Hoel og Woolero ble årets jordgründer og mottok Norges Vels Gründerpris for 2023. Med ullavfall har gründeren utviklet et helt nytt komposittmateriale, som utgjør et næringsrikt og fullstendig komposterbart alternativ til plast og torv.
Les mer