Årets Gründerkraft handler om de nye tankene, ideene og oppstartsånden som skal til for å gjøre matsystemet vårt enda mer sirkulært. Sikre deg Early Bird-billett før 20.10!
Les merSiden 2010 har Norges Vel jobbet aktivt for å etablere en ny norsk algenæring. Nå blir nettverket på 80 aktører endelig en egen klynge – Norwegian Seaweed Cluster.
Les merHilde Tveiten Døvre er ansatt som utviklingssjef i Norges Vel. Hun blir ansvarlig for organisasjonens utviklingsarbeid i Norge innen ansvarlig næringsutvikling og bærekraftig mat.
Les merOver 30 forslag kom inn til Norges Vels Gründerpris for 2024. Forslagene er gjennomgått nøye og her presenterer vi de seks kandidatene som går videre. Vinneren offentliggjøres på arrangementet Gründerkraft i Oslo 14. november.
Les mer- Vi gleder oss til å utvikle nye og spennende kulturarvopplevelser for reiselivet, sier Per Gunnar Hettervik. Han er Norges Vels prosjektleder i HÅNDLAGET-nettverket for bedrifter innen tradisjonelt norsk håndverk og lokal mat og drikke.
Les merMed en tildeling på over 300 millioner kroner over fem år, skal vi styrke småskala matprodusenter i Mosambik, Madagaskar og Tanzania. Dette gir oss en unik mulighet til å fortsette vårt bidrag til matsikkerhet og verdikjedeutvikling disse landene.
Les mer13. juni er det ett år siden landbruks- og matministeren stod for den offisielle åpningen av Nasjonalt senter for fjellandbruk på Løken gård i Øystre Slidre. Hvordan gikk det første året – og hva var historien bak?
Les merI Mosambik produserer planteskolen Central Nursery Namaita (CNN) stiklinger til lokale bønders matproduksjon. Men hvert år brukes over 200 000 plastikkposer i produksjonen.
Les merNå søker vi etter en seniorrådgiver med kommersiell teft og ideelle målsetninger til å implementere og videreutvikle vår portefølje i Afrika, med spesielt fokus på Mosambik.
Les merRegjeringen ønsker å mer enn doble omsetningen av lokalmat- og drikke fra 11,8 milliarder kroner i 2023 til 25 milliarder kroner innen 2035. Her er Norges Vels innspill til arbeidet med en «Oppskrift for mer lokalmat og drikke».
Les merEndelig kunne vi åpne AflaLivre sin nye fabrikk i Nampula, Mosambik. Her skal det produseres AflaSafe, et produkt som reduserer giftige aflatoksiner i basismatvarer som peanøtter, mais og kassava.
Les merDenne våren er det 55 år siden den første «Hold Norge Rent»-aksjonen som Norges Vel stod bak. For 20 år ble Norge Hold Norge Rent relansert som kampanje, og for 10 år siden stiftet som egen organisasjon.
Les merNorges Vels Gründerpris 2024: Til alle gründere som jobber med sirkulære løsninger og modeller innen mat og matproduksjon: Vi vil høre fra deg!
Les merPå Hellerud gård i Lillestrøm kommune vil Norges Vel lære barn og unge om frøproduksjon, og hvordan vi kan dyrke og bruke mangfoldet av grønnsaker og korn som kan dyrkes i Norge. Arbeidet støttes av Sparebankstiftelsen DNB.
Les merSjekk ut filmen fra besøket på Hellerud gård der vår kollega Anne Strøm Prestvik blir intervjuet om arbeidet til Norsk bruksgenbank. Filmen skal brukes til profileringsformål for Svalbard globale frøhvelv.
Les mer22. februar starter Jordfruktbarhetskurset som handler om hvordan man bygger en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak. Vi spurte bonde Dag Molteberg hva han fikk ut av kurset og hvorfor han anbefaler andre å delta.
Les merAkvakultursenteret CEPAQ (Centro de Pesquisa em Aquacultura) er en viktig del av utviklingen av akvakultursektoren i Mosambik. Den nylige ankomsten av 20.000 tilapialarver fra Brasil skal bidra til å øke fiskeproduksjonen og dermed matsikkerheten i landet.
Les mer- Bli med på dette kurset om du er nysgjerrig på det som skjer i jorda, og hvorfor vi skal ta bedre vare på den, sier bonde Lars Olav Stavnes. 22. februar starter årets Jordfruktbarhetskurs, som handler om hvordan man bygger en fruktbar og levende jord ved hjelp av regenerative tiltak.
Les merI løpet av våren vil Norsk Bruksgenbank tilby fire eldre norske potetsorter for dyrking. - Dette er helt unike poteter som ikke finnes på markedet fra før, med en spesiell historie, utseende og smak, sier Anne Strøm Prestvik.
Les merNorges Vel-redaksjonen har tatt et tilbakeblikk på året som gikk, og det har skjedd utrolig mye spennende. Her er noen av de mest populære sakene:
Les mer