Er du både baker og ølbrygger kan det fort dukke opp spennende ideer. Trønderen Lars Utseth ville bruke masken etter ølbryggingen til noe fornuftig og kom opp med produktet Ølsprøtt – en ny type snaks. Nå er han i finalen til Norges Vels Gründerpris for 2020.
Les mer–Dette var virkelig gode nyheter og helt klart en velfortjent vinner. Vi gratulerer Verdens Matvareprogram (WFP) med fredsprisen for 2020, sier utenlandssjef Reinaart Pretorius i Norges Vel.
Les mer–Det er veldig positivt at regjeringen opprettholder 1-prosentmålet for bistandsbudsjettet i 2021, men nedprioritering av næringsutvikling harmonerer ikke med de utfordringene som beskrives i det samme budsjettet, sier Reinaart Pretorius, utenlandssjef i Norges Vel.
Les merMed avfall, alger og fermentering vil Greentech Innovators bli en ledende aktør i den sirkulære økonomien. De var en av finalistene til Norges Vels Gründerpris for 2020 og fikk juryens utnevnelse “Hederlig omtale”.
Les merCaritas, CARE, Kirkens Nødhjelp, Norges Vel og Utviklingsfondet inviterer til Nullsultkonferansen 2020, som i år vil foregå som et webinar fredag 16. oktober fra klokken 09.00 til klokken 11.00.
Les merNå er høsten her med flotte farger og frisk luft. Hvorfor ikke ta en tur til Øverland Miljøsti i Bærum? Miljøstien skal bidra til å lære barn og ungdom om miljø, og består av 12 poster spredd over en strekning på rundt to kilometer.
Les merGjennom Craft Go!-programmet får håndverksbedrifter verktøy, metoder og nettverk for å øke sin konkurransekraft. Registreringsfrist er 30. september.
Les merDet er både bærekraftig og god næringspolitikk med offentlige innkjøpsstrategier som er med på å styrke og utvikle fjellandbruket. En slik tilnærming vil også bidra til å sørge for at vi har matproduksjon i hele landet og at landets innbyggere får servert trygg og variert kvalitetsmat på offentlige arenaer.
Les mer11. august kunne Anders Næss ønske velkommen til markdag på Norsk Bruksgenbanks demofelt på Hellerud gård i Lillestrøm kommune. Demofeltet er Norges største i antall og variasjon av høsthvete og speltsorter med Nordisk og Europeisk opprinnelse.
Les merLofoten Seaweed Company, Attåtnæring og Greentech Innovators er med i finalen om å få Norges Vels Gründerpris for 2020.
Les merFiskehandleren «Hildegunn på Torget» har i samarbeid med Asbjørn Stavland i Norges Vel, og en hel rekke gode bidragsytere, fått satt opp to grindbygg på Fisketorget i Bergen. De er puslespill laget av trevirke som kan settes opp og demonteres med enkle grep.
Les merStartskuddet har nå gått for fossilfri drift på setra til Hanne Østgaard Tingstad og Erling Tingstad. Med solceller og ny batteriløsning på plass, er planen at setra skal driftes med fornybar energi.
Les merNorad og Norges Vel har inngått en ny fireårig avtale fra 2020-2023. - Jeg er glad for å videreføre det gode og viktige samarbeidet med Norad som gir langsiktighet for våre prosjekter i Afrika, sier Norges Vels utenlandssjef, Reinaart Pretorius.
Les merReguleringsmyndighetene for energi (RME) sitt forslag til ny nettleiestruktur vil gjøre det mindre lønnsomt for gårdbrukere å investere i lokale energitiltak, som varmepumper og solceller.
Les merNorges Vel søker etter en Controller som kan bidra til å styrke vårt arbeid for internasjonal næringsutvikling, primært i Afrika.
Les merMedaljen for lang og tro tjeneste er utformet i sølv og kan over tid få et gulbrunt preg grunnet oksidering. Dette er det imidlertid enkelt å gjøre noe med!
Les merI april ble den aller første tanken med Døl, et øl brygget på malt av lokalt dyrket korn, tappet i Lom Bryggeri. Legatmidler fra Norges Vel har bidratt til å utvikle dette spesielle ølet laget kun på lokale råvarer.
Les merReinaart Pretorius, som leder Norges Vels internasjonale arbeid, forteller her om hvordan koronakrisen påvirker utviklingsarbeidet innen landbruk og akvakultur i Afrika.
Les merCamilla Nordmo fra Taraldrud gård i Østfold har hentet frem gamle kokebøker fra oldemors kjøkken. Med støtte fra Norges Vels næringsutviklingslegater har hun søkt i historien til den lokale smaalensgåsa og tilpasset oppskriftene til dagens kjøkken, slik at flere nå kan få øynene opp for denne delikatessen.
Les merMange gårdbrukere kan i større grad produsere energi til eget bruk basert på fornybare energikilder. Men behovet for strøm er ikke alltid tilstede samtidig som strømmen blir produsert. Derfor vil løsninger med batterier bli noe vi ser mer av i tiden fremover.
Les mer